Erik Hakkers

Mijn naam: Erik Hakkers en ben 48 jaar jong en ik woon in Hardenberg.

Mijn passie voor het koken is begonnen als 15-jarige jongen toen ik begon als kok en met mijn horecaopleiding. Ik heb 25 jaar in de horeca gewerkt als kok en de laatste jaren als chef-kok. Mijn BBQ-passie is zo’n 9 jaar geleden begonnen met een stenen BBQ waar je dus alleen direct op kunt BBQ’ en. Ik heb daar steeds nieuwe gerechten voor bedacht en ook op gemaakt. Marinades op basis yoghurt en met vele verse kruiden te gebruiken. Na enkele jaren zo bezig te zijn geweest heb ik me in een kogel BBQ verdiept en ook één aangeschaft. Het was een weber 57 cm met GBS-systeem. En daar ben ik toen nog fanatieker mee gaan BBQ’ en.

En ben nu zo’n 5 jaar professioneel bezig met het BBQ’ en ben ondertussen ook een eigen BBQ-bedrijf gestart met de naam Erik’s Grill & Chill. Mijn slogan is: Wij gaan voor u grillen, zodat u met uw gasten kunt chillen….. Ik verzorg compleet verzorgde BBQ’s op bijna ieder gewenste locatie. Maar geef ook BBQ-workshops vanuit mijn eigen bedrijf, maar geef ook workshops bij BarbequeXXl uit Coevorden en bij Rookoven.com in Nunspeet. Ben nu zo’n 4 jaar Grillforcer van Napoleon en demo chef van Weber.

Tevens zit ik in het bestuur van SBWN(Stichting BBQ Wedstrijd Nederland). Dit is een organisatie die culinaire wedstrijden organiseert door heel het land. Tevens ben ik daar hoofd van de Jury. Tevens ben ik ook KCBS-jurylid en Table Captain. Momenteel ben ik vooral bezig met het maken van heerlijke verse worsten, BBQ-worsten e.d.

Mijn eerste BBQ boek is van Ainsley’s. Een Engelse BBQ man met hele leuke gerechten. Ondertussen heb ik meer dan 20 BBQ boeken in mijn collectie. Maar ook boeken over het rund, het varken, de vlees bijbel, worst bijbel en ook de stoofbijbel. Deze laatste omdat ik ook met de Dutch Oven werk.

Tijdens dit geweldige festival in Ommen mag ik een workshop geven over Spareribs. Hoe maak ik heerlijke Spareribs, welke tijden staan ervoor, welke manieren. Je hebt low & slow en hot & fast. Beide komen aan bod.

Hoe maak ik mijn Spareribs schoon, hoe kruid ik de Spareribs, waar spuit ik mijn ribs tussendoor mee in, waarmee pak ik ze in en welke ingrediënten gebruik je daarvoor? Op al deze vragen krijgen jullie een antwoord.

Dus ik hoop je te zien op dit leuke Festival in Ommen.

WORKSHOPS VAN DEZE BBQ EXPERT
18/09/2021
Iedere BBQ'er zou moeten weten hoe je lekkere spareribs zelf moet maken. Wat is nu precies die 3-2-1 methode? Kan het ook Hot & Fast? Zou je daar meer over willen weten, dan is deze workshop ideaal. Op alle vragen komt een antwoord. Onder leiding van Erik Hakkers maak je diverse spareribs op zowel de Low & Slow als de Hot & Fast methode. Erik is eigenaar van Erik’s Grill & Chill en is KCBS Table Captain. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired