Workshops

WORKSHOP aanbod BBQ MADNESS FESTIVAL

Onderstaand het overzicht van alle 25 workshops die gedurende het BBQ Madness Festival worden gegeven. Uit deze 25 kies je er zelf 6. Je kiest er 3 op zaterdag en 3 op zondag. Deze keuze maak je nadat je jouw ticket hebt gekocht. Instructies ontvang je per mail.

 

Alle workshops kennen een maximale capaciteit. Wanneer een workshop vol is, kun je deze workshop voor een ander timeslot selecteren. Wanneer alle timeslots vol zijn zit er niets anders op dan een andere workshop te selecteren.

 

LET OP! Wanneer je snel je festival ticket(s) koopt is de kans het grootst dat alle workshops die je wil volgen nog zijn te selecteren.

18/09/2021
Zeg je BBQ, dan zeg je Low & Slow. Dit is de techniek die iedere BBQ'er goed wil beheersen. Spareribs, pulled pork, beef ribs, brisket. Allemaal Low & Slow bereidingen. En omdat er zo veel kennis is te delen hebben we het onderwerp Low & Slow onderverdeeld in BASICS en GEVORDERDEN. Wanneer Low & Slow nog relatief nieuw voor je is, dan is dit de juiste workshop voor jou. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Er kan zo veel meer met groente op de BBQ. Vooral wanneer je dit gaat combineren met de uitzonderlijke smaken van de Koppert Cress kruiden. In deze workshop laat Leonard Elenbaas je ervaren wat er (nog meer) kan met groente op de BBQ. Leonard is mede-auteur van het boek GROEN OP KOLEN en voorheen eigenaar van restaurant Pure Passie. Vooral de combinaties met de Kopprt Cress kruiden zullen je versteld doen staan wat er smaaktechnisch allemaal mogelijk is. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
De Dutch Oven is niet weg te denken binnen alles wat met outdoor cooking te maken heeft. Het gebruik van de Dutch Oven roept wel vaak veel vragen op. Zowel in het gebruik als het onderhoud. In deze workshop gaat Joep Abbing ze allemaal voor jullie beantwoorden. Tevens ga je zelf wat lekkers met de Dutch Oven bereiden. Er zullen weinig vragen zijn waar Joep het antwoord niet op zal weten. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Petromax. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Rubs kopen is prima, maar het is veel leuker om zelf je eigen rub te maken. Maar hoe doe je dat? Die vraag is als geen ander te beantwoorden door Lesley Luijer. Lesley heeft zijn eigen rub merk, genaamd Big Boys BBQ and Smoke. Een breed assortiment aan mooie rubs. Lesley leert je waaruit een BBQ rub is opgebouwd. Je gaat zelf een rub samenstellen en uitproberen op een product. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Van Beekum Specerijen. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Er ligt veel vlees op de BBQ. Maar weten we wel altijd wat we eten? Waar in het rund zit welk deel? Welke type runderen zijn er allemaal? Wat is wet-aged en dry-aged? Wat is grainfed en is dit nu wel of niet goed? Etienne Jongejans heeft alle antwoorden, is horecaslager en zit zelf ook in een BBQ wedstrijdteam. Dus bij Etienne ben je voor de Butcher Boys Basics in goede handen. Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door BEEF & STEAK. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Hoe leuk is het om te leren hoe je zelf de perfecte hamburger moet maken. In smaak zijn zelf gemaakte hamburgers vele malen lekkerder. En echt niet moeilijk om te maken. Als je maar weet waar je op moet letten. Dat gaat René de Regt je in deze workshop leren. René is eigenaar van cateringbedrijf HangBelly BBQ en demo chef voor diverse BBQ merken. René heeft al duizenden hamburgers op zijn BBQ's gehad. Bij René ben je voor het zelf leren maken van hamburgers dus in goede handen! [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Wanneer je een steeds betere BBQ'er wordt leg je vaak de lat hoger en wil je steeds mooiere en lekkerdere dingen gaan maken. De techniek beheers je al. Het gaat nu vooral om het combineren van smaken en de presentatie. Culinair BBQ dus. Tijdens deze workshop gaan jullie samen met Marc Hehemann enkele culinaire BBQ gerechten maken. Marc is als inval kok werkzaam bij diverse restaurants op (*) niveau en heeft deelgenomen aan een aantal TV kookwedstrijden (o.a. Topchef). Dat zit dus meer dan goed! [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Er kan zo ontzettend veel met VIS op de BBQ. Er zijn veel verschillende soorten vis. Daarnaast zijn er veel verschillende bereidingstechnieken. In deze workshop ga je onder begeleiding van Henk de Jonge verschillende visjes bereiden op verschillende manieren. We verklappen niet alles. Maar vis in zoutkorst is er één van. Voor Henk is BBQ een ware passie. Henk is demo chef en doet met zijn eigen BBQ team mee aan wedstrijden. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Het grillen van de perfecte steak zou iedere BBQ'er moeten kunnen. Toch is het nog niet zo eenvoudig. Er zijn zelfs wedstrijden steakgrillen. Voor deze workshop hebben we de hulp ingeroepen van de Grillmeesters (Frank & Marcel). De Grillmeesters zijn demo chef voor diverse BBQ merken, verzorgen demonstraties, workshops en catering. Ze gaan je leren hoe jij thuis op jouw BBQ de perfecte steak moet grillen. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
De pelletsmoker groeit snel in populariteit. Vandaar dat we het oer Hollandse merk Smokey Bandit hebben gevraagd een workshop te verzorgen waarin je alles leert over het werken met een pelletsmoker. John Spruit zal samen met Erik 'Brute Bosjesman' Manders laten ervaren hoe een pelletsmoker werkt en wat je er allemaal mee kan. En uiteraard proef je lekkere dingen bereid op de pelletsmoker. Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door Smokey Bandit. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Nadat er in 2020 in Nederland nog nooit zo veel kamado's zijn verkocht bestaat er bij veel mensen te behoefte om goed te leren wat je er allemaal mee kan. En dat is heel veel. Vandaar dat we dit hebben gesplitst in Beginners en Gevorderden. Deze Gevorderden workshop leert je diverse Gevorderden technieken en is dus vooral geschikt voor mensen die hun kamado al enige tijd hebben en er het maximale uit willen halen. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Nadat er in 2020 in Nederland nog nooit zo veel kamado's zijn verkocht bestaat er bij veel mensen te behoefte om goed te leren wat je er allemaal mee kan. En dat is heel veel. Vandaar dat we dit hebben gesplitst in Beginners en Gevorderden. Deze Gevorderden workshop leert je diverse Gevorderden technieken en is dus vooral geschikt voor mensen die hun kamado al enige tijd hebben en er het maximale uit willen halen. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Nadat er in 2020 in Nederland nog nooit zo veel kamado's zijn verkocht bestaat er bij veel mensen te behoefte om goed te leren wat je er allemaal mee kan. En dat is heel veel. Vandaar dat we dit hebben gesplitst in Beginners en Gevorderden. Deze Beginners workshop leert je de basis en is dus vooral geschikt voor mensen die hun kamado net hebben of merken dat ze er nog onvoldoende van weten. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Nadat er in 2020 in Nederland nog nooit zo veel kamado's zijn verkocht bestaat er bij veel mensen te behoefte om goed te leren wat je er allemaal mee kan. En dat is heel veel. Vandaar dat we dit hebben gesplitst in Beginners en Gevorderden. Deze Beginners workshop leert je de basis en is dus vooral geschikt voor mensen die hun kamado net hebben of merken dat ze er nog onvoldoende van weten. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Zeg je OFYR dan zeg je design, sfeer, gezelligheid en middels outdoor cooking mooie en lekkere dingen maken. Voor iedereen die al een OFYR bezit en wil ervaren wat er culinair allemaal mogelijk is, is deze workshop een must. Deze workshop staat namelijk onder leiding van Guy Weyts. Guy is als chef het gezicht van OFYR in hun communicatie en heeft het OFYR kookboek geschreven. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Zeg je OFYR dan zeg je design, sfeer, gezelligheid en middels outdoor cooking mooie en lekkere dingen maken. Met de OFYR kan bijna alles. Voor iedereen die beginnend OFYR bezitter is, of een OFYR overweegt te kopen is deze workshop aan te bevelen. Deze workshop staat onder leiding van Wout Vereecken, OFYR ambassadeur van het eerste uur. Wout kan je als geen ander laten ervaren wat er allemaal mogelijk is met de OFYR. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Zeg je BBQ, dan zeg je Low & Slow. Dit is de techniek die iedere BBQ'er goed wil beheersen. Spareribs, pulled pork, beef ribs, brisket. Allemaal Low & Slow bereidingen. En omdat er zo veel kennis is te delen hebben we het onderwerp Low & Slow onderverdeeld in BASICS en GEVORDERDEN. Wanneer je al Low & Slow ervaring heb, meer de fijne kneepjes van wedstrijd BBQ'ers wil leren, dan is dit de juiste workshop voor jou. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
De braai rukt op en is in steeds meer achtertuinen te zien. En terecht. De braai is niet alleen heel mooi, maar ook heel veelzijdig. Er zijn weinig bereidingen die je niet op de braai zouden kunnen. Veel van deze bereidingen komen aan bod in deze workshop, waardoor deze voor iedereen die een braai heeft (of overweegt) interessant is. Harm Jan Bloem (24 Kitchen BBQ Street) is zelf een groot braai liefhebber en verzorgt deze workshop. Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door BRAAIMASTER. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Hoe leuk is het om ze zelf te kunnen maken? Moeilijk? Nee, hoor. Je moet het alleen een keer hebben gedaan. In deze workshop staat verse worst en grillworst centraal. Deze workshop staat onder leiding van Mike Huijzer. Tijdens deze workshop deel Mike graag alle geheimpen van het vak en de fijne techniek die hij zich in de loop der jaren eigen heeft gemaakt. Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door Vuurenrook. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Iedere BBQ'er zou moeten weten hoe je lekkere spareribs zelf moet maken. Wat is nu precies die 3-2-1 methode? Kan het ook Hot & Fast? Zou je daar meer over willen weten, dan is deze workshop ideaal. Op alle vragen komt een antwoord. Onder leiding van Erik Hakkers maak je diverse spareribs op zowel de Low & Slow als de Hot & Fast methode. Erik is eigenaar van Erik’s Grill & Chill en is KCBS Table Captain. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
In deze workshop neemt 'Smokey' Arjen van Luyt je mee in de wereld van het warm roken. Het roken van vis staat in deze workshop centraal. Tijdens deze workshop ga je zelf paling, forel en zalm roken en eet je het eindresultaat met de groep lekker op! Nadat je deze workshop hebt gevolgd zal je verslaafd zijn aan roken! Maar dan de variant die niet slecht is voor je gezondheid 😊. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Ibericovlees wordt vanwege de mooie vetdooradering ook wel de wagyu onder het varkansvlees genoemd. Tijdens deze workshop vertelt Marco Meurs - mede-eigenaar van Señior Ibérico - je alles over het Ibericovarkens en laat Marco je de verschillende delen proeven. Dit is een echte smaak belevenis! Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Señior Ibérico. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Er is niets zo leuk, lekker en makkelijk als het bereiden van pizza en flammkuchen op je kamado. Mits je uiteraard even weet waar je op moeten letten. De zeer gedreven en ervaren BBQ grillmaster Eric Hehemann neemt jullie bij de hand en leert je stap voor stap alle fijne kneepjes. Na deze workshop maak je op je kamado de meest geweldige pizza's en flammkuchens. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Zowel het koud roken als het werken met cederhout zijn manieren om mooie smaken toe te voegen. BBQ Expert Jeanette Rijnbeek laat je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Jeanette kan uit eigen ervaring als geen ander vertellen hoe je koud moet roken en wat je allemaal kan doen met cederhout. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Rookplankje.nl. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375
18/09/2021
Als er ergens veel vragen over zijn, dan is het wel het onderwerp HOUTSKOOL & BRIKETTEN. Vandaar dat een Masterclass over dit onderwerp niet mag ontbreken op het BBQ Madness Festival. BBQ Expert Fernando Wokke draait al een tijdje mee in het Low & Slow BBQ circuit en kan uit eigen ervaring als geen ander vertellen wanneer welke brandstof het beste kan worden gebruikt.😊. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired
375